Goed voorbereid de weg op met een elektrische step

Elektrische steps (e-steps) worden steeds populairder. De meeste e-steps mogen in Nederland niet de openbare weg op. Controleer daarom goed welke regels er gelden voordat u of uw (klein)kind op zo’n step stapt. En kijk hoe het met uw verzekering zit. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Waar moet u op letten?

  • Controleer altijd of de e-step die u gebruikt is goedgekeurd door de RDW. E-steps die zijn goedgekeurd door de RDW vallen in de categorie ‘bijzondere bromfiets’.
  • Zorg dat de e-step WA verzekerd is.
  • Geef de e-step niet zomaar aan uw kind mee. De bestuurder moet minimaal 16 jaar oud zijn.
  • U moet op het (brom)fietspad rijden. Als er geen (brom)fietspad is, moet u op de weg rijden. U mag nooit op de stoep rijden.

Goed voorbereid de weg op met een elektrische step

Waar kunt u uw e-step verzekeren?

Op dit moment kunt u uw e-step alleen verzekeren als deze een kenteken heeft. Let goed op als u op een website komt waar een aanbieder e-steps zonder kenteken verzekert. Deze sites zijn vaak onbetrouwbaar of verouderd. Wilt u uw e-step verzekeren? Neem hier contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Meisje met elektrische step – Goed voorbereid de weg op met een elektrische step

Wat als u met een niet-goedgekeurde step de weg op gaat?

Dan kunt u een boete krijgen en kan uw e-step in beslag worden genomen. Ook bent u niet verzekerd als u schade veroorzaakt. De schade aan uw step moet u dan zelf betalen. Dat geldt ook voor de schade die u aan een ander voertuig of persoon veroorzaakt. Uw aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade namelijk niet.

Wat als u een e-step huurt?

Het is natuurlijk superleuk om tijdens een stedentrip langs de bezienswaardigheden te steppen. Huurt u een e-step in Nederland of in het buitenland?  Dan is het belangrijk dat u bij de verhuurder controleert of er een aparte verzekering bij zit. Is dat niet het geval? Dan bent u zelf aansprakelijk voor de schade die u veroorzaakt. Uw aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade niet.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

  • Dit verschilt per maatschappij. Soms kunnen schadevrije jaren (tot een bepaald maximum) worden overgenomen, soms kan een extra korting gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden bij onze adviseurs.
  • Schades die veroorzaakt worden door jongeren onder de 25 jaar zijn alleen meeverzekerd als zij als bestuurder staan vermeld op de polis. Het is nog beter om uw zoon of dochter zelf de verzekering te laten afsluiten, zo bouwt hij of zij ook zelf schadevrije jaren op.
  • Iedere bezitter van een scooter of ander soort bromfiets in Nederland is verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade.