Reizen, studeren of stage in het buitenland – 6 tips

Wil je met een gerust gevoel op stage of studie naar het buitenland gaan? Zorg dan dat je reisverzekering goed geregeld is. Een doorlopende studenten reisverzekering is al snel goedkoper dan een losse reisverzekering, zeker als je vaker per jaar een tripje maakt. Als je langere tijd gaat reizen, studeren of stage lopen in het buitenland is het slim om de Globetrotter verzekering af te sluiten.

Zoë helpt u graag verder

Langer naar het buitenland? Check deze 6 tips!

1. Houd rekening met de duur van de stage/buitenlandse studie

Een gewone reisverzekering geeft dekking voor een aaneengesloten periode van een beperkt aantal dagen. Vaak 90 of 180. Controleer de verzekering. Is het niet voldoende? Neem contact met ons op. We passen het graag voor je aan.

2. Verzeker medische kosten altijd mee

Zorg ervoor dat medische kosten zijn meeverzekerd. De zorgverzekering vergoedt bij een verblijf in het buitenland de kosten tegen Nederlands tarief. Maar in veel landen kun je met fors hogere kosten te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je een privé kliniek terecht komt.

3. Europa- of werelddekking op je reisverzekering?

Dit lijkt een ‘inkoppertje’, maar vooral niet vergeten te controleren. Heb je de juiste dekking? Stage in Zuid-Afrika? Zet werelddekking aan!

4. Spullen goed verzekerd?

Controleer de hoogte van de bagagedekking. Op stage gaan vaak meer en duurdere spullen mee dan op vakantie. Denk aan een laptop. Twijfel je? Bel ons, dan kijken we er samen naar!

5. Basis zorgverzekering, hoe zit dat?

Werken of stage in het buitenland? Met een salaris vervalt de basisdekking voor de zorgverzekering. Dit moet dan ter plekke worden geregeld.
Is er alleen sprake van een onkostenvergoeding, dan verandert er niets en geldt de Nederlandse zorgverzekering.Ouder dan 30? Dan vervalt bij vertrek naar het buitenland voor studie of stage de basisdekking van de zorgverzekering. Wil je zeker weten hoe het zit? Neem contact op met de SVB.

6. EHIC aanvragen

Ga je langere tijd op reis in Europa? Dan is het handig om de Europese gezondheidskaart oftewel een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen. Met de EHIC heb je recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. De aanvraag kost verder niets. Je hebt de kaart dan binnen 4 werkdagen in huis. Kijk op www.ehic.nl voor de aanvraag.

Soms worden bepaalde zaken door de school zelf geregeld. Het is slim om dit na te vragen, want wie weet zijn sommige dekkingen niet nodig, omdat school zaken heeft verzekerd. Dat bespaart weer geld.

Studenten reisverzekering

In het studentenpakket van Zicht kun je heel voordelig een doorlopende studenten reisverzekering afsluiten. Je bent dan altijd verzekerd, ook als je spontaan besluit om het komende weekend naar Antwerpen te gaan.

De Globetrotter verzekering

De Globetrotter verzekering is ideaal wanneer je van plan bent om langere tijd in het buitenland te gaan reizen, studeren of stage lopen. Met de globetrotter verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten buiten Nederland verzekerd.

Vrouw in het zand-studeren in het buitenland-particulier

Handig!

Download hier de checklist: Ik ga op vakantie en ik neem mee

We regelen het voor je

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
747 beoordelingen
  • Vanaf 18 jaar ben je niet meer kosteloos meeverzekerd op de zorgpolis van je ouders. Je moet zelf een ziektekostenverzekering hebben. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht. Wij helpen je graag met het maken van een keuze. Meer info over de zorgverzekering.
  • Op de studenten inboedelverzekering zijn je spullen alleen verzekerd op je eigen kamer. Inbraakschade is bovendien alleen verzekerd als je je kamer op slot hebt. Wil je jouw kostbare bezittingen ook buitenshuis verzekeren? Kies dan voor de aanvullende buitenshuisdekking.
  • In het studentenpakket van Zicht kies je zelf wat je wilt verzekeren. Zo combineer je zelf alle studentenverzekeringen. We geven je graag advies over welke dekkingen wel of niet nodig zijn. We kijken dan meteen even naar de verzekeringen van je ouders. In sommige gevallen ben je namelijk al via je ouders verzekerd. In dat geval hoef je het natuurlijk niet zelf te verzekeren.