18 jaar, zelf een zorgverzekering afsluiten

Vanaf 18 jaar ben je niet meer kosteloos meeverzekerd op de zorgverzekering van je ouders. Je moet zelf een zorgverzekering hebben. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde zorgverzekering af te sluiten als je ouders. Of je kunt zelfstandig een andere zorgverzekering afsluiten.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Zicht jongeren zorgverzekering van Stad Holland

Veel jongeren zijn oververzekerd voor ziektekosten. Dit kost onnodig veel geld. Vaak kiezen jongeren als ze 18 jaar worden automatisch voor dezelfde zorgverzekering als hun ouders. Denk goed na over wat je wilt verzekeren. Zicht heeft een speciale zorgverzekering voor jongeren van Stad Holland, met daarin een aantal punten die jij misschien heel belangrijk vindt:

 • Vanaf € 115,50 per maand.
 • Vrije keuze van zorgverlener.
 • Een handige app, waarmee je bijvoorbeeld kunt declareren en de stand van je eigen risico kunt volgen.
 • Declaraties worden snel uitbetaald.
 • Aanvullende verzekering, speciaal voor jongeren, met onder andere vergoedingen voor anticonceptie, acne behandeling, vaccinaties en buitenlandse stages.

man-jongeren zorgverzekering-particulier

Tip: Zorgtoeslag

Waarschijnlijk heb je recht op zorgtoeslag op het moment dat je 18 jaar wordt. Vlak voor je 18e verjaardag krijg je hierover een brief van de belastingdienst. Deze zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de zorgkosten. Je moet het wel zelf aanvragen. Aanvragen van de zorgtoeslag kan op www.toeslagen.nl.

Tip: DigiD aanvragen

Voor het aanvragen van zorgtoeslag is een DigiD nodig. Het aanvragen van je DigiD kan op www.digid.nl. Vraag je DigiD op tijd aan. Het aanvragen van je DigiD duurt namelijk ongeveer 5 werkdagen, omdat de activeringscode met de post wordt toegestuurd.

We regelen het voor je

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
561 beoordelingen
 • Vanaf 18 jaar ben je niet meer kosteloos meeverzekerd op de zorgpolis van je ouders. Je moet zelf een ziektekostenverzekering hebben. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht. Wij helpen je graag met het maken van een keuze. Meer info over de zorgverzekering.
 • Op de studenten inboedelverzekering zijn je spullen alleen verzekerd op je eigen kamer. Inbraakschade is bovendien alleen verzekerd als je je kamer op slot hebt. Wil je jouw kostbare bezittingen ook buitenshuis verzekeren? Kies dan voor de aanvullende buitenshuisdekking.
 • In het studentenpakket van Zicht kies je zelf wat je wilt verzekeren. Zo combineer je zelf alle studentenverzekeringen. We geven je graag advies over welke dekkingen wel of niet nodig zijn. We kijken dan meteen even naar de verzekeringen van je ouders. In sommige gevallen ben je namelijk al via je ouders verzekerd. In dat geval hoef je het natuurlijk niet zelf te verzekeren.