Meer kans op een hypotheek voor duurhuurders

Iedereen heeft er weleens van gehoord. Mensen die € 1.000,- aan huur betalen per maand en maar een hypotheek kunnen krijgen van maximaal € 700,- per maand. Misschien heeft u hier zelf ook last van. Resultaat: u moet in uw dure huurwoning blijven wonen. En uw droom om ooit een eigen woning te bemachtigen lijkt met de dag onbereikbaarder. Mogelijk hebben we goed nieuws voor u: de duurhuur hypotheek.

Zoë helpt u graag verder

Duurhuur is een landelijk probleem

De huizenprijzen en ook de huren blijven maar stijgen. Veel Nederlanders verdienen te weinig om een hypotheek af te kunnen sluiten. Maar ze verdienen te veel om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Daarmee zijn al die Nederlanders overgeleverd aan de vrije huursector. En dus betalen ze maandelijks heel veel geld voor hun woning. Om het nog erger te maken stijgen de huizenprijzen nu zo snel, dat het nauwelijks te doen is om voldoende te sparen om een huis te kopen.

Een aantal hypotheekverstrekkers werken aan een oplossing

BLG Wonen, Aegon, ING en Florius bieden klanten de mogelijkheid een hypotheek af te sluiten waarbij ze niet alleen naar het inkomen, maar ook naar het huurverleden kijken. Hierbij werken ze samen met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en de Vereniging Eigen Huis. Deze vier hypotheekverstrekkers zitten in ons uitgebreide productenpakket. Dat betekent dat u bij Zicht advies kunt inwinnen voor een hypotheek op basis van uw inkomen én huurverleden. Ook als u zzp’er, flexwerker of ondernemer bent.

Een hypotheek afsluiten – Hypotheek – Particulier

Komt u in aanmerking?

Natuurlijk zijn er wel een aantal regels om voor deze hypotheek in aanmerking te komen. Een aantal belangrijke vereisten zijn:

  • U moet al minimaal 36 maanden een woning huren.
  • U moet telkens tijdig de huur hebben betaald, dus met vaste regelmaat en zonder achterstanden. De betaalde huur mag ook niet ten koste gaan van het spaargeld of hebben geleid tot hogere schulden.
  • Bij het bepalen van de maximale hypotheek wordt rekening gehouden met lasten voor het eigen woningbezit. Lasten die u nu als huurder niet hebt. Denk aan: onderhoud, verzekeringen en gemeentelijke belastingen. Als u nu voor € 1.000,- per maand huurt, betekent dat niet dat u ook een hypotheek met een maandlast van € 1.000,- kunt afsluiten.
  • Het inkomen moet stabiel zijn geweest over de huurperiode.

Wees er tijdig bij!

Deze mogelijkheid om een duurhuur hypotheek af te sluiten op basis van uw inkomen en uw huurverleden is een pilot, een soort test. Het aantal hypotheken dat wij in de pilot kunnen afsluiten is beperkt. Bent u geïnteresseerd in deze hypotheek? Dan gaan we graag samen met u na of u uw droomwoning kunt financieren. Bel 088-020 93 77 voor meer informatie.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
Hypotheken
10
Onze klanten geven ons hypotheekadvies gemiddeld een
9,2
53 beoordelingen