Coronaproof op wintersport – 5 bestemmingen

Sommige wintersportliefhebbers moeten het al twee jaar zonder wintersport stellen. Maar het lijkt erop dat het dit jaar weer kan. Helaas is corona nog geen verleden tijd. Daarom zochten wij 5 coronaproof bestemmingen in Europa voor je uit. Deze gebieden zijn doorgaans rustiger dan de bekende skigebieden.


1. Serre Chevalier – Frankrijk  – 250 pistekilometers

Dit skigebied is iets verder rijden dan het populaire Les Deux Alpes, maar u wordt dubbel en dwars beloond. Het is niet alleen een rustig skigebied, maar ook groot. Serre Chevalier biedt toegang tot ongeveer 250 kilometer aan pistes, met een maximale hoogte van 2800 meter. Als kers op de taart is het er ook vaak zonnig. Ziet u zichzelf al lunchen in de winterzon?

Wintersport in Serre Chevalier – Doorlopende reisverzekering – Particulier

Monte Rosa, Italië – Doorlopende Reisverzekering – Particulier

2. Monte Rosa – Italië – 174 pistekilometers

Ook in Monte Rosa vindt u een aantal van de hoogste bergen van Europa. Vanuit de verschillende dorpen die om het skigebied heen liggen, heeft u toegang tot ruim 170 kilometer aan piste. De pistes zijn voornamelijk rood, dus het gebied is ideaal voor de gevorderde skiër of snowboarder. Last but not least kunt u hier ook avondskiën. Met als beloning een heerlijke pasta of pizza!


3. Val d’Anniviers – Zwitserland – 215 pistekilometers

Op slechts tien uur rijden van Utrecht ligt Val d’Anniviers, een ideaal skigebied voor de wintersporter die van rust houdt. Het gebied bestaat uit verschillende deelgebieden, waarvan er een aantal met elkaar verbonden zijn. In totaal is er ongeveer 215 kilometer piste. Er zijn een aantal blauwe pistes, maar rood en zwart overheerst. Tot slot is dit gebied ook voor de off-piste liefhebbers een aanrader.

Val d’Anniviers, Zwitserland – Doorlopende reisverzekering – Particulier

Turracher Höhe, Oostenrijk – Doorlopende reisverzekering – Particulier

4. Turracher Höhe – Oostenrijk – 42 pistekilometers

In Oostenrijk zijn de meeste skigebieden sowieso wat drukker, dus een rustig en groot gebied vinden is wat lastiger. Toch vonden we dit gebied de moeite waard. De pistes in dit gebied liggen namelijk rondom een meer en de meeste accommodaties liggen aan de piste. Dat maakt dat u zó op de piste staat en mooie tochten kunt maken. En een leuk extraatje: in Turracher Höhe skiet een pistebutler rond! Zin in een glaasje bubbels op de piste? Hij draait er zijn hand niet voor om.


5. Les Sybelles – Frankijk – 310 pistekilometers

Volgens wintersport.nl vindt u de beste prijs per pistekilometer in Les Sybelles. In dit gebied vindt u maar liefst 310 kilometer aan pistes. Er zijn geen cabines en gondels, dus u hoeft niet bang te zijn om hutjemutje in een skilift te zitten. Dit gebied is niet alleen groot, rustig en zonnig, maar ook nog eens voordelig. Een echte aanrader voor families.

Les Sybelles, Frankrijk – Doorlopende reisverzekering – Particulier

Fijne vakantie!

We wensen u alvast een fijne en veilige wintersportvakantie!

We hebben deze lijst met zorg samengesteld op basis van de beschikbare informatie op 1 november 2021. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
761 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.