Ook de kinderen verzekerd op reis? Controleer uw polis

Het zal niet de eerste keer zijn. Op vakantie met uw gezin en u weet zeker dat u alles goed verzekerd heeft. Eenmaal op vakantie blijkt opeens het tegendeel. Het is daarom altijd verstandig om de polis er voor de vakantie nog even bij te pakken.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Kinderen tot 27 jaar meeverzekerd

Bij reisverzekeringen zijn kinderen meeverzekerd tot een bepaalde leeftijd. Vaak is dit tot 27 jaar. Dit geldt dan voor inwonende kinderen, of uitwonende kinderen die nog studeren. Vanaf 27 jaar zijn ze dus niet meer gedekt op uw doorlopende reisverzekering. En zullen ze zelf een verzekering moeten afsluiten als ze op vakantie gaan.

Kinderen op de polis vermelden

Om vervelende situaties te voorkomen moeten alle kinderen op de polis vermeld staan. Zorg er dus voor dat al uw kinderen vermeld zijn. Controleer dit voordat u op vakantie gaat of een van de kinderen zelf op vakantie gaat.
Ontbreekt de naam van een van uw kinderen op de polis? Bel ons en we lossen het voor u op.

De juiste dekkingen

Een reisverzekering bestaat uit veel losse dekkingen. Denk aan bagage, werelddekking, pechhulp en medische kosten. Kijk of uw dekkingen passen bij u en uw vakantie.

Zo is een dekking voor medische kosten erg belangrijk als u naar het buitenland gaat. Uw zorgverzekering dekt in het buitenland namelijk alleen de medische kosten tegen het Nederlands tarief. Vallen de kosten hoger uit? Dan worden deze betaald vanuit de dekking medische kosten van de reisverzekering. Heeft u deze dekking niet? Dan moet u zelf bijbetalen.

Volgepakte auto-kinderen meeverzekerd-particulier

Deskundig advies

Twijfelt u of uw dekkingen voldoende aansluiten bij uw vakantieplannen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag met deskundig advies.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
712 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.